21 januari – Internationale Knuffeldag

 In Blog
Een knuffel voor mijn moeder

Ik schenk mezelf een port in na een bewogen weekend. Ik wil een bericht plannen voor morgen, Internationale Knuffeldag……zondagavond 20 januari 2019.

Degene die ik op dit moment de grootste knuffel wil geven, is mijn moeder. Ze is vanavond bediend en de pastor sprak nog van “geef haar allen nog een mooie knuffel”. Mijn moeder was nooit zo’n knuffelkont. Mijn broers en zussen en ik wisten wat we aan haar hadden en zij aan ons. Daar was geen knuffel voor nodig. Ze was niet zo van de aanraking, maar de laatste jaren hebben we haar regelmatig gedag gekust. En dat was goed. Zo ook vanavond.
Ik merk dat ik al in de verleden tijd praat, maar ze is er nog, mijn lieve moeder. Al weet ik niet of ze de beroerte die ze dit weekend na een operatie aan een gebroken heup kreeg, overleeft. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat ze ons verrast. Het is een taaie, mijn moeder. Een enorm krachtige vrouw die de laatste jaren steeds brozer werd. Keer op keer overwon ze tia’s, wegrakingen, blaasontstekingen en zelfs kanker. Zo sterk als een olifant. Een dier dat ik hoe dan ook direct associeer met mijn moeder, want ze had er honderden van in haar kamer staan. Mijn knuffel op Internationale Knuffeldag is dan ook speciaal voor haar. Love you, mama.?

Dat een knuffel veel goeds doet, heb je inmiddels kunnen lezen in de diverse blogs die ik er over schreef. Ik sta achter de gedachtes van Internationale Knuffeldag. Een knuffel voor een ander die het nodig heeft én vrede begint bij mij. Fijn dat zovelen die boodschap al met mij deelden. Kijk maar ‘ns op www.internationaleknuffeldag.nl.
Dank je wel voor jullie bijdrages; super!

Niet een eenmalig iets, dit, maar een voortdurend proces van bewust worden wat je met een knuffel kan bereiken. Wat we zeggen met een knuffel. Dus heb jij nog geen knuffel bijgedragen, mail of app me jouw foto en ik plaats ‘m op de site.
Aanstaande vrijdag maak ik de winnaar bekend van de knuffelbare plaid.

Een mooie knuffeldag allemaal!

Meest recente blogs

Typ het zoekwoord en geef een enter om de zoekopdracht in gang te zetten.

Heupfles met gravure - La Touche MagiqueEen dubbel gevoel - La Touche Magique