A hug a day keeps the doctor away

 In Blog

Een knuffel van Nilo en Rex - friends for lifeA hug a day keeps the doctor away

Ik vind ‘m mooi. Er zijn genoeg studies gedaan naar wat een knuffel doet voor een mens en er zijn genoeg dieren die ook van knuffelen houden.

Internationale Knuffeldag

21 januari is het Internationale Knuffeldag. Deze datum is bewust gekozen, destijds in de Verenigde Staten. Tussen de feestdagen aan het einde van het jaar en Valentijnsdag in. Regelmatig een wat moeilijke periode voor mensen. En als een knuffel zoveel goeds kan doen voor iemand, waarom niet. Het zijn cadeautjes, gratis en voor niets, met een groots effect. De knuffels tussen mijn zoon en mij kunnen mij niet lang genoeg duren; die magie gaat door merg en been. Bekijk ‘ns wie er in jouw directe omgeving wel een kan gebruiken. Wat let je. Ok, er zijn ook mensen die helemaal niet van knuffelen houden. Dus wel ff checken voor je ze om de hals vliegt ?

Vrede begint bij mij

Een andere gedachte achter deze dag is “Vrede begint bij mij”. Mooi! Geen ruzie, geen vooroordelen, maar respect voor die ander, je medemens.

Een knuffeltje bijdragen

Ik schreef jullie al dat het mij zo leuk lijkt om met z’n allen een knuffeltje bij te dragen aan Internationale Knuffeldag. Om de boodschap er achter kracht bij te zetten.
Hoe ook alweer?
Op mijn site presenteer ik de 21e een pagina waarop foto’s geplaatst zijn van knuffels; knuffelende mensen, dieren, mens en dier, een pluche knuffel, een tekening. Whatever als het maar een associatie heeft met een knuffel. Het zou zo mooi zijn als ook jouw knuffel daar tussen komt te staan. Een afbeelding van een quote die jou aanspreekt, is ook mogelijk. Schrijf hem op, maak een foto en stuur hem via whatsapp of mail naar me toe.

Doe je mee?

En ook nog iets winnen

Behalve dat je de gedachte achter Internationale Knuffeldag steunt, maak je ook nog kans op een heerlijk warme, knuffelbare plaid. Uit de toegezonden foto’s wordt een winnaar gekozen.

Sometimes a silent hug is the only thing to say

Op de foto: Nilo en Rex, friends for life, aldus hun baasje Yvonne van Diessen

Meest recente blogs

Typ het zoekwoord en geef een enter om de zoekopdracht in gang te zetten.

Bedrukt fruit - La Touche MagiqueHeupfles met gravure - La Touche Magique