Dag vader! Vaderdag

 In Blog

Vaderdag vader dag - La Touche MagiqueDag vader; vaderdag

Dit schilderij maakte mijn vader ooit. Ik herinner me hoe hij een beetje ineengedoken aan de keukentafel zat, met olie- of waterverf in de weer. Zijn linker arm rustte op zijn schoot, in zijn rechterhand de penseel. Zo at hij ook. Hij zat links naast me aan tafel, ik aan de kop. Nog altijd als ik tegen de etiquetten in mijn arm tijdens het eten even laat rusten op schoot, denk ik aan mijn vader. Vele schildercreaties kwamen er uit zijn hand. Ook herinner ik mij de verhaaltjes die hij vertelde. Ik lag dan in het opklapbed en hij zat op de rand van het bed. Ik herinner me zijn zwarte lange leren jas en zijn Zündapp waarmee hij naar Cuijk reed. Ik herinner me de schuur, zijn schuur, vol potjes met spijkertjes en schroeven, de zak aardappelen in een luik in de grond. Dat vond ik altijd een spannend luik. Bijna ruik ik de grondlucht weer van de aardappelen als ik het luik opende. Vele herinneringen, mooi dat ik deze voor altijd bij me draag.

Zo zal jij ook herinneringen hebben aan jouw vader of degene die een vaderrol in jouw leven innam. Als jouw vader, net als die van mij, overleden is, sta dan speciaal vandaag even stil en herinner. Ben dankbaar voor wat jullie wel konden delen.

Als jouw vader er “gewoon” nog is; vier dat jullie samen zijn. Ben dankbaar voor wat hij voor jou doet of voor wat hij voor jou is. Ook al zijn de momenten samen misschien schaars, ze zijn er. Koester ze.

Ik wens iedereen een mooie vaderdag.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Alsjeblieft een dank je wel cadeau - La Touche Magiquegeslaagd-koekjespot-met-gravure-la-touche-magique