Een eerste indruk van kastelen en cadeaus

 In Blog

De eerste indruk van kastelen en een cadeau - La Touche MagiqueIk vind het een magisch plaatje geworden; kasteel Warmelo, waar we vandaag – tijdens onze vakantie – een bezoek aan brachten. Er waren eveneens zandsculpturen te zien. Zo prachtig gemaakt, tot in de kleinste details. Het is de finesse waar het om gaat, het straalt de zorg uit die er aan is besteed.
Ik sprak van de week een vriendin, die een dagje bij ons op visite was. We hadden het over de eerste indruk, omdat ik begonnen ben in het gelijknamige boek van Roos Vonk. Niet dat ik er al echt ver in ben, want ondanks op vakantie, vond ik er de rust niet voor. Ik werd afgeleid door andere leuke bezigheden, dus thuis pak ik op waar ik gebleven ben.
Maar het gesprek met de vriendin dus. Zij verzorgt onder andere trainingen en in een van die trainingen had zij het over de eerste indruk. Ze gaf als voorbeeld een mooi ingepakt cadeau en hetzelfde cadeau, maar dan in een Hema tasje. En waar je voorkeur naar uit ging, en wat je eerste indruk hiervan was. Nou ja, ik denk dat we allen hetzelfde antwoord geven. Maar eigenlijk weet je helemaal niet hoeveel moeite de persoon van het Hema tasje heeft gedaan en wat er in het tasje zit. Tuurlijk, is ook zo. En gelukkig kijk ik verder dan m’n neus lang is, maar toch…die eerste indruk he. Ik denk dat die zeker in veel situaties van belang is.
Ook bij het geven van cadeaus. Je krijgt maar 1 kans om goed voor de dag te komen. Waar kies je dan voor; het tasje van de Hema of een verrassend, origineel en mooi ingepakt cadeau van La Touche Magique, inclusief het bedenken van het cadeau en het verzorgen er van? ?

En over kastelen gesproken. Telkens als ik dergelijke parels van gebouwen zie, vraag ik me af wat er zich in zo’n gebouw afspeelt. Welk sprookje er wordt uitgedragen. Het liefst pak ik zo’n kasteel uit om tot de verrassende binnenkant te komen. Ik zou m’n haar natuurlijk net zo lang kunnen laten groeien als Rapunzel. En dan de vlecht om de toren heen werpen om zo omhoog te klimmen en door het openstaande raam naar binnen te glippen. Ok, Sonja, je draaft weer door. ? Mooi toch, wat zo’n bezoek aan Kasteel Warmelo teweeg kan brengen. Het had een supergoede eerste indruk op mij in ieder geval. En een goed begin is…

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Geboortecadeau - La Touche MagiqueHoe jouw kerstpakket echt uniek kan zijn - La Touche Magique