Een origineel geboortecadeau

 In Blog

Een origineel geboortecadeau - La Touche MagiqueMaandagochtend 7 minuten over 6 en klaarwakker. Onder de douche geweest, aangekleed, make up op…klaar om naar het ziekenhuis te gaan. Zo stond ik er ruim 9 jaar geleden voor. Begin van die middag werd onze zoon geboren. Nog altijd vind ik de geboorte het allergrootste wonder dat er bestaat. Want hoe is het mogelijk dat er een mens groeit uit een ei- en een zaadcel. Dat is toch ongelooflijk, dat is toch fantastisch. En het wonder houdt niet op bij de geboorte. Het groeit uittot een prachtig mens, met zijn eigen-aardigheden, met zijn eigen looks. Want kijk ‘ns om je heen. Niemand is hetzelfde. Eh…correctie. Want what about eeneiige tweelingen. Een tweeling! Een dubbel zo groot wonder.
Het was hartje zomer en de mussen vielen van de hitte van het dak. Wat een rare zin voor het begin van een sprookje  Ergens in het land werden twee meisjes geboren. Identiek aan elkaar. En hun ouders noemden ze Roos en Lynn.
Ik houd van sprookjes! Hierin wordt gebruik gemaakt van magie en fantasie. Daar is alles mogelijk. Daar vinden ook wonderen plaats. Maar gelukkig ook zeker in het echte leven. 2 prachtige meiden geboren die vandaag, na een verblijf in het ziekenhuis, naar huis mogen. Trotse opa in dit verhaal nam al voor de geboorte contact met me op in zijn zoektocht naar een origineel geboortecadeau. Hij wilde iets blijvends, want de tweeling zou toch al wel overspoeld worden met kleertjes, boxkleden etcetera. Omdat het een cadeau moest zijn, waar de meiden later ook nog iets aan hadden, stelde ik een spiegel voor, met gravure. Een passpiegel? Altijd handig voor later  Nee, dat zou wat te groot zijn en moest ook wel bij een kinderkamer passen.
Uiteindelijk kwamen we uit op een wandspiegel en na wat voorstellen koos hij voor een spiegel in de vorm van een hart. Niet te kinderlijk, niet te volwassen. Een mooi geboortecadeau! Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. De gravure werd bepaald en Arjan van Decorama Glas & Graveeratelier kon aan de slag. (Hij wist zelfs nog een van de twee spiegels die al in de verpakking was gesneuveld, vakkundig op maat te maken en te vervangen). Welkom thuis, schoonheid! Hoe toepasselijk op een dag als vandaag.
Opa appte me vanochtend dat de ouders hartstikke blij waren met het cadeau. Superfijn te horen! En wie weet, ontmoeten deze prinsesjes later wel hun prins op het witte paard. Maar eerst maar ‘ns thuiskomen en gezond en in vrolijkheid opgroeien. Geniet er van, ouders en opa!

Overigens, wel ‘ns geprobeerd een spiegel te fotograferen? Best lastig zonder je camera, de plafondlamp of jezelf in beeld te krijgen 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Een opvouwbare drinkfles als give away - La Touche MagiqueDe eerste indruk van kastelen en een cadeau - La Touche Magique