GEEF EEN BEETJE MAGIE, BIJ ALLES WAT JE DOET

 In Blog

Ik laat alles uit m’n handen vallen. Tegen mijn natuur in, laat ik de aanrecht bezaaid met inpakfrutsels. De kasten staan nog open, ik schenk nog snel even een kopje thee in en kruip achter m’n laptop. Waarom? Ik voel een blog opkomen! En nu ik dit typ, klinkt het viezer dan het bedoeld is, maar het is simpelweg de drang om plotseling wat woorden op het digitale papier te zetten.

Vanochtend werd ik uiterst vriendelijk te woord gestaan bij Cool Car Automotive in Groesbeek. Ondanks dat ik onaangekondigd aan kwam rijden, werd er tijd voor mij en uiteraard mijn autootje genomen. Ik maakte een praatje met de eigenaar en betrapte mezelf er op dat ik goede zin kreeg. Timide als mijn bui die ochtend begon, vrolijkten zijn kopje cappuccino en oprechte aandacht me op. Ook al ging ik onverrichter zake even later naar huis, een afspraak was gemaakt en ik had er vertrouwen in dat het goed kwam. Ik was eerlijk gezegd namelijk best gespannen, omdat ik net flink in de buidel had moeten tasten om mijn autootje überhaupt weer rijdend te krijgen en dan moest de airco nog even gemaakt worden. Maar als gezegd, aan de oprechte belangstelling voor de klant bij dit bedrijf kon het in ieder geval niet liggen. Iets wat ik overigens gelukkig bij meerdere autogerelateerde bedrijven in Groesbeek heb ervaren.

Ik voelde even later zelfs bijna de behoefte online een positieve review achter te laten. En tegelijkertijd schrok ik van mezelf. “Je auto is nog niet eens onder handen genomen, Sonja!”. Was het dan zo uniek hoe ik als klant te woord gestaan ben? Dat kan toch bijna niet? Had deze man hart voor de zaak en heb ik daar een zwak voor; voor het effect dat hij met zijn passie bereikte? Of heel negatief gedacht; was ik overwegend anders gewend als klant bij bedrijven en was deze positieve benadering uitzondering op de regel? Ik mag toch hopen van niet. To be honest, ik weet het antwoord eigenlijk niet. Ik weet alleen dat ik het prachtig vind als iemand hart voor de zaak heeft en dat ook daadwerkelijk uitstraalt. Het raakt me. En dat is wat ik ook wil geven, als persoon en met La Touche Magique; een beetje magie. Dat is hetzelfde effect dat je bereikt met het geven van een schouderklopje, een uitspreken van een woord van dank en het geven van een cadeautje. Ook dan raak je iemand. Het is haast te vergelijken met Cupido, die, volgens de mythe, magische pijlen in harten van mensen en goden schiet om deze verliefd te laten worden. En nu gaat het er natuurlijk niet om een verliefd gevoel te creëren bij een van de genoemde gebaren – alhoewel; met Valentijnsdag of op je trouwdag misschien wel – , maar wel om de warmte die je er mee geeft. De ontvanger wordt blij, wat maakt dat dat de gever goed doet. Een zogenaamde win-win-situatie.

Ik ga zo weer verder met het inpakken van paascadeautjes. Want ook Pasen is een van de momenten dat je de ander, je collega, je partner, de buren- wie dan ook – in het magische zonnetje kunt zetten. Wens hem of haar “gewoon” een fijne Pasen! Een cadeautje er bij? Je weet me te vinden. 😉 Ik help je graag la touche magique te bereiken.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Internationale Vrouwendag-La Touche MagiqueMagic in omdenken - La Touche Magique