Hollands cadeau voor Yonex Dutch Open

 In Blog

Hollands cadeau voor Yonex Dutch Open - La Touche MagiqueDe Yonex Dutch Open is een belangrijk internationaal badmintonevenement dat onder toezicht van de Badminton World Federation wordt georganiseerd. De resultaten van de deelnemers tellen mee voor de wereldranglijst op basis waarvan spelers zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Van 9 t/m 14 oktober vond dit badmintonevenement in Almere plaats, samen met onder andere de All England in Birmingham, de French Open, de Danish Open, de German Open en de Swiss Open een van de belangrijkste badmintonevenementen in Europa.
Enige tijd geleden werd ik gebeld door Edwin Schriemer. Ik had hem leren kennen op een netwerkbijeenkomst, waarvoor ik was uitgenodigd door een relatie van me. Tijdens Pitch & Putt Golf, waar we in hetzelfde team zaten, spraken we elkaar. En al gauw bleek dat Edwin veeeeeel meer kaas van golf had gegeten dan ik, sterker nog, hij beoefende deze sport met grote regelmaat en ik had het spel maar liefst een keer geoefend tijdens een personeelsuitje; dit ondanks mijn vier maanden durende carrière lang geleden bij Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Edwin leerde me wat kneepjes van het vak en in het gesprek werd al snel duidelijk dat hij niet alleen van deze sport gepassioneerd was. Ook in de badmintonwereld was hij actief en dat was ook de reden dat hij me, enige tijd na dit event, opbelde. Namens Badminton Nederland zocht hij een cadeau voor de finalisten van de Yonex Dutch Open 2018. Dit naast de geldprijzen die er waren. Hij wilde het een typisch Hollands geschenk laten zijn, als aandenken aan het evenement in Nederland. Het mocht niet te zwaar zijn, want de deelnemers kwamen overal vandaan en het moest dus in de koffer meegaan in hun reis om de wereld. Ik deed wat voorstellen en we kwamen uit op een Delfts blauwe smeermessenset van het al sinds 1896 bestaande familiebedrijf Boska. In een geschenkverpakking bevinden zich vier porseleinen smeermessen met een uniek typisch Hollands Delfts blauw design. Op het lemmet van een van de messen liet ik Arjan van Decorama Glas & Graveeratelier een gravure zetten, ik verpakte de sets in folie met rode, witte en blauwe accenten, klaar om overhandigd te worden.
Op de foto’s, gemaakt door René Lagerwaard Fotografie, staan de Nederlanders Robin Tabeling en Jelle Maas, Selena Piek en Cheryl Seinen. Helaas verloren beide koppels, waardoor de eerste plaats aan hun neus voorbij ging. Desondanks was het een geslaagd evenement en ik ben er trots hier een kleine bijdrage aan te hebben mogen leveren.
Heb jij ook een sportevenement waar je de spelers, behalve een bokaal – die ik overigens ook kan verzorgen – een prijs mee wilt geven; ik denk graag met je mee. 085-060 24 68 (ook voor whatsapp).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Kraamcadeau - La Touche MagiqueEen vuurschaal als cadeau - La Touche Magique