Ik ben geen gemiddelde, ik maak het verschil

 In Blog

Blog Ik maak het verschilOok al wist ik al jaren dat ik iets voor mezelf wilde beginnen, pas dit jaar heb ik de grote stap in het onbekende gezet. Een eigen zaak!
Uiteraard heb ik van tevoren goed nagedacht over hoe ik mijn idee tot een succes kan maken.

Ik heb echt niet de ambitie miljonair te worden; ik wil gelukkig zijn, wat voor mij een onderdeel van dat succes moet zijn. En geld maakt niet gelukkig, maar is noodzakelijk om er je brood mee te kunnen betalen. Dus als ik een eigen zaak wil runnen en ik er voor kies niet langer door een werkgever betaald te worden, dan zal ik genoeg winst moeten maken om er een salaris uit te kunnen halen. Zo simpel is het.

Ik prijs mezelf gelukkig met mensen om me heen die met me mee denken, die luisteren, die een sparring partner zijn. Zij hebben mij ook gebracht naar waar ik nu ben. Sommigen hebben me ook echt een spiegel voor mogen houden. En ik durf er in te kijken, ik ga die uitdaging aan, kom maar op.

Ik kreeg onder meer te horen dat het belangrijk is te focussen. Ik kreeg voorbeelden voorgeschoteld van succesvolle zakenmensen, die maar 1 doel voor ogen hadden. Barry Gibb schijnt op z’n 14e gezegd te hebben: “Ik ga beroemd worden.” Dat is hem gelukt, petje af.
Ehm…ik ben 44 bij de start van La Touche Magique. Ik heb met vallen en opstaan een leefomgeving opgebouwd en heb dit te onderhouden. Ik wil mijn zoon laten opgroeien in een liefdevol gezin met normen en waarden. Geen keuzes te maken die enkel en alleen in het belang staan van “het beroemd worden”. Het is een combinatie geworden van zakelijk en privé.

“De gemiddelde ondernemer heeft haar op z’n tanden.” Ben ik te zacht om het ondernemerschap aan te gaan? No way. Ik ben er stellig van overtuigd dat als je goed bent voor de mensen, zij dat zijn voor jou. En uiteraard heb ik straks zakelijke beslissingen te nemen, maar dat maakt me niet hard en meedogenloos. Bovendien; ik ben geen gemiddelde. Sterker nog, ik maak het verschil. Dat is het!!! Dat maakt je succesvol.

Ik ben geen grote onderneming, waarbij je merkt dat je een nummer bent. Ik werk vooralsnog alleen en streef de persoonlijke benadering na. Hoe vaak merk je niet dat je dagen moet wachten op een reactie van een bedrijf. Mijn kracht is snel en adequaat te reageren.
Je cadeautje bij Blokker of Intertoys in laten pakken. Eerlijk gezegd word ik daar niet warm van. La Touche Magique wil niet alleen de inhoud van het cadeautje een verrassing laten zijn, ook de verpakking moet stralen.
Luisteren naar je klant, met hem meedenken. Ik mis het vaak, jammer genoeg. Ik bied een luisterend oor, sterker nog, een helpende hand.
Niet alleen maar cadeaus die je overal al ziet. Geen standaard kerstpakket dat kant en klaar op je staat te wachten in de groothandel. Een pakket dat op maat gemaakt is.
En weet je wat ook zo leuk is, waarom wachten op een verjaardag of een jubileum om een cadeautje te geven aan iemand die je lief hebt. Het kan ook gewoon omdat je het leuk vindt, omdat de zon schijnt, omdat je verliefd bent, omdat je diegene dankbaar bent. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Ook jij kan dat verschil maken. Wees geen gemiddelde, maak het verschil. Neem contact op hoe La Touche Magique je hier bij kan helpen of lees er meer over; zowel bij bedrijven als bij particulieren.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

La Touche Magique - bos bloemen als cadeau