Ik hou van mij

 In Blog

Ik hou van mij - La Touche MagiqueVan jezelf houden. Heel eerlijk, ik vond het altijd een raar iets, uitspreken “ik hou van mij”. En dingen als “je moet eerst van jezelf houden voordat je een relatie aangaat”. “Jaja, blablabla”, dacht ik dan. Maar de laatste weken komt het telkens op m’n pad en ik ben wel iemand die gelooft dat signalen je niet voor niets gegeven worden, dat dingen met een bedoeling op je pad komen. Tijdens een sessie met een biotensor een tijdje terug, in gesprekken met een vriendin en gisteravond in de film Isn’t it romantic – ik koos zomaar een film!

Ik houd van mij – Harrie Jekkers

Onlangs zappte ik tussen wat muziek op Spotify en stuitte ik op Harrie Jekkers. Ik heb er nog ergens een cd van liggen. Goh, we worden oud; een cd draaien, veel gaat toch tegenwoordig online.
Maar goed, Harrie Jekkers, een prachtstem met evenzo prachtige nummers. Het lied Papa, dat me sterk aan mijn vader doet denken; de lange leren jas, de shaglucht, de Zündapp…. En dan stuit ik op het lied Ik hou van mij.
Houd – want ik vind die d er nog ouderwets bij horen -; houd jij van jou? Houd ik van mij?

Ok, zonder te willen overdrijven, ik ben best trots op hoe ik m’n leven leid en zeker niet met een lange ij. Ik kan doen wat ik leuk vind; 💪 power to Int. Vrouwendag. Maar houden van…pfff 🤔. Ik weet gelukkig maar al te goed wat houden van is. Zowel in een huwelijk, als in houden van vrienden en last but most certainly not least, houden van je eigen kind. Is dat dezelfde liefde die je voor jezelf zou moeten voelen?

Harry zingt het zo mooi:

Ik hou van mij, want ik ben te vertrouwen, van mij kan ik op aan, op mij kan ik tenminste bouwen, ik laat mij nooit meer gaan.
Ik blijf bij mij, en niet voor even, voor eeuwig en altijd, ben zelfs bereid mijn leven voor mezelf te geven, k blijf bij mij, totdat de dood mij scheidt.
Ik kan het simpelweg niet ontkrachten, het is zo.

Ik hou van jou is niet de sleutel

En op het laatst van het lied, en dat opent mijn ogen, nu snap ik waarom ik het geven en laten geven van cadeaus zo leuk vind en waarom het belangrijk is van jezelf te houden.
Ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander, maar ik hou van mij. Wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars als ie ik hou van jou tegen een ander zegt.

Als de woorden de vorm krijgen van een cadeau

Als de woorden de vorm krijgen van een cadeau, geef je een stukje van jouw liefde, in welke vorm dan ook. In een relatie, familiair, vriendschappelijk en ook zakelijk. Geef toe, heb jij ooit iemand een cadeau gegeven die je niet nauw aan het hart lag? Je medewerkers zijn immers de drijfkracht achter de machine, zonder je vrienden geen gezellige partijen, je familie om lief en leed mee te delen, je kind om een liefdevolle helpende hand, knuffel en opvoeding te geven als het nodig is.

En net als met het verdelen van kaarten waarbij jij zelf ook een deel krijgt, is het ook belangrijk jezelf af en toe een cadeau te geven. Dan laad je als het ware je liefdesaccu weer op en kan je weer delen.

La Touche Magique bedenkt en regelt jouw cadeau

Weet jij niet welk cadeau te geven? Laat La Touche Magique je het bedenken en het regelen ervan uit handen nemen. 085-060 24 68 (ook voor whatsapp).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Afscheidscadeau - La Touche MagiqueMooie prijzen voor een bingo of rad van fortuin - La Touche Magique