Jezelf presenteren

 In Blog

Jezelf presenteren - La Touche MagiqueHet belang van jezelf presenteren

Dat het belangrijk is jezelf als ondernemer te presenteren, mag bekend zijn. Dat doe je uiteraard met je website, je facebookpagina en de overige social media kanalen, maar minstens zo belangrijk is het om jezelf te kunnen neerzetten voor jouw potentiële klanten; de mensen die je in het dorp tegenkomt, de mensen die je bij het zwembad treft en de mensen op een netwerkbijeenkomst. Plus natuurlijk die ene persoon in de lift – de beroemde, voor sommige beruchte, elevator pitch. Het is niet voor iedere ondernemer weggelegd om zichzelf te “verkopen” en al helemaal niet en plein public, voor een grotere groep mensen.

Ik ben een van die ondernemers

Ik ben een van die ondernemers. Nu mag ik mezelf gelukkig een schouderklopje geven dat naarmate ik in mijn carrière groeide, ouder en wijzer werd, het iets gemakkelijker werd voor een groep te praten. Ik heb zelfs trainingen gegeven, dus hee, I can do it. Maar wat bleef en misschien ook wel blijft, zijn de spanningen, de trillende handen. Ze mogen er zijn, mits je er voor zorgt dat je verhaal en de non verbale communicatie in orde is. En hoe vaak ik die elevator pitch al niet heb herschreven en voor mezelf opgedreund. Na vanochtend gaat het em helemaal worden. Nu eens en voor altijd gewoon goed.

Een leerzame ochtend

Vanochtend was ik namelijk aanwezig bij een netwerkclub Op Het Balkon van Groesbeek, de officiële naam verzinnen we nog. Een leuke kleine club met onderneemsters. Ondernemende mannen, jullie zijn ook welkom hoor. De insteek van deze setting is te leren van elkaar, elkaar te helpen onze dromen te verwezenlijken en van elkaar de positieve energie krijgen. We houden elkaar een spiegel voor plus we kunnen elkaars ambassadeurs zijn. En we maken plezier! Wat ook wel op de foto te zien is.
Deze ochtend werd geleid door Anne Spies van spies & spreken uit Molenhoek. Wauw, wat heb ik veel geleerd over de houding tijdens een presentatie, de intonatie en uiteraard over hoe een boodschap over te brengen. Nog even de puntjes op de i zetten de komende dagen en blijven oefenen, die elevator pitch. Dus mocht je me binnenkort zien lopen, al pratende in mezelf; don’t worry, dan ben ik aan het repeteren  Dank je wel, Anne, voor zoveel wijsheid dat direct in de praktijk te brengen is. Echt een cadeautje. Top!

Zeg hee!

Hoe sta jij eigenlijk voor een groep? Herken je de spanning? Of gaat het je gemakkelijk af?

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Een herinnering cadeau - La Touche MagiqueWin met een citaat - La Touche Magique