Kiezen voor een merk als relatiegeschenk? Of juist niet?

 In Blog

Relatiegeschenken zijn een waardevolle marketingtool die jij kunt gebruiken om de relatie met klanten, partners en medewerkers te versterken. Ze trekken hun aandacht en laten een blijvende indruk van je achter. Bij het kiezen van het juiste relatiegeschenk kan het belangrijk zijn om rekening te houden met het merk. Een merk kan namelijk een belangrijke rol spelen bij het succes van een relatiegeschenk.

Waarom is dit belangrijk bij relatiegeschenken?

Een merk kan een relatiegeschenk waardevoller maken. Als het bekend en gerespecteerd is, dan zal de ontvanger het relatiegeschenk meer waarderen. Het merk kan ook een gevoel van verbondenheid creëren bij de ontvanger. Als de ontvanger een merk leuk vindt, dan zal hij het relatiegeschenk vaker gebruiken.

Hoe kies je een merk voor een relatiegeschenk?

Bij het kiezen hiervan is een aantal factoren belangrijk:

 • De doelgroep: Welk publiek wil je bereiken met je relatiegeschenken? Zorg ervoor dat het merk past bij de interesses en behoeften van je doelgroep.
 • De boodschap: Wat wil je met je relatiegeschenken bereiken? Wil je naamsbekendheid creëren, of wil je potentiële klanten aanmoedigen om jouw producten of diensten te kopen?
 • Het budget: Relatiegeschenken kunnen kostbaar zijn, dus het is belangrijk om een budget te stellen.

Tips voor het kiezen van een merk voor een relatiegeschenk

Hier zijn een paar tips voor het kiezen van een merk voor een relatiegeschenk:

 • Denk na over de waarden: Welke waarden zijn belangrijk voor je merk? Zorg ervoor dat het merk dat je kiest, aansluit bij deze waarden.
 • Kijk naar de reputatie: Welk imago heeft het? Zorg ervoor dat het merk een positieve reputatie heeft.
 • Denk na over de doelgroep: Welk publiek wil je bereiken met je relatiegeschenken? Zorg ervoor dat het past bij de interesses en behoeften van je doelgroep.

Een voorbeeld van een merk als relatiegeschenk

Er zijn veel voorbeelden van succesvolle relatiegeschenken met bekende merken. Een goed voorbeeld is het relatiegeschenk van Apple, de iPod. De iPod was een populaire gadget die veel mensen graag wilden hebben. Apple gaf de iPod weg als relatiegeschenk aan klanten en partners, en dit heeft geholpen om het merk Apple te promoten en vertrouwen op te bouwen bij klanten.

Welke merken kan je bij La Touche Magique vinden?

La Touche Magique werkt onder meer met de volgende merken:
Parker, Philips, Moleskine, Waterman, Contigo, Grundig, Mepal, Join the Pipe, MagLite, Victorinox, Sagaform, Walra en Gusta.

Een minder bekend of merkloos relatiegeschenk kiezen?

Het kan, bijvoorbeeld in verband met jouw budget, een keuze te zijn voor een minder bekend of merkloos relatiegeschenk. Of jouw relatiegeschenk is echt bedoeld als strooiartikel op een beurs, waardoor wij heel goed begrijpen dat het wellicht om de kwantiteit in plaats van de kwaliteit gaat. Waarbij we zeker niet zeggen dat merkloze relatiegeschenk slecht van kwaliteit zijn. Alles behalve. Maar ja, als je het vergelijkt met merkartikel, dan heb je het toch wel voor over een andere kwaliteit. Dat kan dus een hele bewuste keuze zijn en daarom niet minder succesvol.

Laat La Touche Magique met je meedenken

Ben je geïnteresseerd in een relatiegeschenk dat aansluit op jouw wensen, een relatiegeschenk van een bepaald merk of wellicht merkloos? Wij denken graag me je mee en zoeken hét relatiegeschenk voor je uit waarmee jij succesvol bent.

Laat ons je terugbellen of neem zelf contact met ons op:
  Ik wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van leuke weetjes, acties en nieuwe blogs van La Touche Magique.
  La Touche Magique mag mij benaderen op basis van de door mij ingevulde gegevens.

  Recommended Posts

  Start typing and press Enter to search

  Relaxound Zwitscherbox Lakesidebox Oceanbox Zirpybox Lakesidebox Oceanbox - natuurgeluiden - La Touche Magique