Magie

 In Blog

De magie van La Touche Magique

Vanochtend “even” op en neer naar Midden-Limburg. Ik heb die gelegenheid aangegrepen om de Schlagers ‘ns goed te beluisteren. De afgelopen tijd hoorde ik ze al regelmatig, maar waren de ritjes te kort om ze aandachtig in me op te nemen. De eerste keer dat ik ze hoor, denk ik af en toe – heel eerlijk – van “oe”. Maar na een aantal keer wennen ze en geloof me, er zitten zeker een paar goeie kanshebbers bij om het Schlagerfestival morgen te winnen.

Eén lied in het bijzonder trok mijn aandacht; Gruusbekse Magie van CV Mar Kè. En dan snap je wel waarom het mij als La Touche Magique aansprak. Magie! Alleen het woord al heeft iets magisch.
Ge hoeft gen tovenoar te zien
Un heks ien d’n moaneschien
um hier d’n magie te vuulen

Mooie woorden waar ik me volledig in kan vinden. En nu gaat het hier natuurlijk om de magie van het carnaval. Maar ook voor alle andere soorten van magie hoef je geen tovenaar of een heks in de maneschijn te zijn om het te voelen. Magie is voor iedereen anders en kan totaal onverwachts om de hoek kijken. Iemand die vriendelijk naar je lacht als je hem voorrang geeft in het verkeer, een winterse zonnestraal die warmte door de ruit geeft, een vogel die fluit, een gekookt eitje in de ochtend, je kat die zich comfortabel op je schoot settelt, onverwachts bezoek, een dikke vette knuffel van je kind, een gek doen moment en zo kan ik nog wel even doorgaan. En wat te denken van de magie die ontstaat als je iemand een warm hart toedraagt en dat ook nog laat blijken door een knuffel, een kaartje, een appje of een cadeautje. Het gaat om het verrassingseffect. En dit is precies wat ik met La Touche Magique nastreef. Iemand verblijden met een verrassing. En dan is het geweldig te merken dat dit gelukt is bij de medewerkers van de klanten waar ik eind vorig jaar de kerstgeschenken mocht verzorgen. En om dat verrassingseffect te kunnen behalen, is nog iets anders heel belangrijk, namelijk het ontzorgen van de (werk)gever. Zonder hem of haar geen verrassing, zonder La Touche Magique geen ontzorgen. De positieve reacties die ik ontving – kijk hier maar ‘ns – liegen er niet om. Met blosjes op mijn wangen geeft dit mij weer energie voor nieuwe uitdagingen. Dus kom maar op 😉

Over nieuw gesproken, deze week nog heb ik een fotoboek als cadeau verzorgd. Een vraag die ik nog niet eerder kreeg en waar ik zelf nog niet eerder aan heb gedacht. Uiteraard, ook dat is mogelijk. Hier gaan wel wat uurtjes in zitten, want het was even spitten om 2300 foto’s door te nemen, maar zoals de gever letterlijk zei “ik ben te lui daarvoor”. En ook dan kan ik natuurlijk iemand helpen. In dit geval is het zijn dochter die verrast gaat worden, want, aldus de gever: “de jeugd kent alleen nog maar digitale foto’s door al die selfies, Snapchat, Instagram etc”. Een leuk idee, het zal ongetwijfeld een magisch moment opleveren op haar 14e verjaardag.

Ge hoeft gen tovenoar te zien
Un heks ien d’n moaneschien
um d’n magie te vuulen

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

La Touche Magique aanwezig bij Trendz 2018Prijsvraag Valentijnsdag La Touche Magique