Netwerken

 In Blog

Netwerken - La Touche MagiqueAfgelopen dagen is het zo druk geweest dat ik nauwelijks tijd heb gehad om de blog te schrijven die ik begonnen was. En nu, in het holst van de nacht, zet ik wat op papier. “’s Nachts?”, hoor ik je denken. “Yep”. Mijn zoon en zijn vrienden bedachten een 24 uurs challenge voor het goede doel. 24 uur lang gamen voor Warchild. Tja, en dan laat ik ze tijdens die nachtelijke uren toch niet alleen. Ik voel me sinds 8 uur vanochtend net een cateringbedrijf, gelukkig ben ik er ook voor de nodige knuffel tussendoor en de morele steun toen ze het even zwaar hadden. Ook al was ik in eerste instantie niet bijster enthousiast over het idee van 24 uur gamen, ik ben er nu trots op dat ze dit doen. Dat ze het ook nog daadwerkelijk voor elkaar lijken te krijgen, nog 4,5 uur te gaan en dank zij sponsoren hebben zij een supermooi bedrag bij elkaar gekregen.

Sponsoren uit ons netwerk. Vrienden, game vrienden, zakelijke relaties. Omdat ze bekenden zijn en de actie steunen en de kinderen een warm hart toedragen. En over dat netwerken was ik een blog begonnen.

De afgelopen week namelijk stond in het teken van netwerken. Sparren over alledaagse ondernemersdingen met een aantal leden van Netwerken op het Balkon. Een erg leuke groeiende club met dames. Wat we met dit netwerk willen bereiken, is van elkaar leren en elkaar helpen bij het verwezenlijken van dromen. Samen netwerken met als resultaat een groter netwerk met elkaar als ambassadeur. Voor een gezonde dosis variatie zou het ook zo leuk zijn als er mannen aansluiten. Dus heren, voel je geroepen. Ben jij net jouw bedrijf gestart of denk je er over dat te gaan doen, dan loop je ongetwijfeld tegen zaken aan die ons niet vreemd zijn. Samen weet je meer dan één. En waarom het wiel uitvinden als dat je allemaal hetzelfde pad van ondernemen bewandeld hebt. Alhoewel, over wiel uitvinden gesproken en het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan…het lavendeldrankje op de foto proeft naar meer. Een verantwoorde creatie van Laura Poelen-Eversen en Solena Speet. En eh…dat plankje en het kleinere glas met gravure – thanks Arjan Bouckaert – …dat mocht ik verzorgen voor Het Balkon van Groesbeek, B&B en Terras Zondag.

Ik sprak van de week ook met Astrid van Lier – Gezondheidscoach. Een totaal andere professie dan ik heb en toch kunnen we sparren en van elkaar leren. We hebben elkaar ontmoet tijdens een event met een heleboel ondernemers. De klik was er vanaf moment één en we hielden ook na afloop van het event nog contact. Ze was er zelfs met het overlijden van mijn moeder, wat ik zo enorm wist te waarderen. Hoe warm kan een contact zijn!
Later in de week ontmoette ik nog meer mensen, waarvan ik voel dat we voor elkaars bedrijf en dus voor elkaar van waarde gaan zijn.

De week afgesloten bij Nijmeegs Ondernemerscafé, een drankje gedronken, nieuwe mensen ontmoet. En tussen het netwerken door online contacten gelegd. En terwijl ik dit typ, komt een zin in mij naar boven: connect to connect. Contacten leggen om het verbinden. Wellicht kan jij wat voor die ander betekenen of die ander voor jou. Wat niet altijd hoeft te betekenen dat jullie elkaar klanten aandragen. Al heb je een goed gesprek waar je nog lang aan terugdenkt, ook dat kan van enorme betekenis zijn. Misschien heb je iets gemeen, misschien laat iemand je merken dat je niet alleen bent. Had je niet genetwerkt, dan had je deze belevenis niet gehad. Bekijk dit filmpje ‘ns: https://tinyurl.com/y5wt48le. (Dank aan Michael Peters voor het delen er van op LinkedIn).

Hoe mooi is netwerken, communicatie, contacten leggen. Ik ben dankbaar voor mijn netwerk, dankbaar voor de contacten die ik heb en die zeker nog komen gaan. Stuk voor stuk cadeautjes met een verrassing. Pak ze maar ‘ns uit en zie wat er voor moois uit komt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Fijne paasdagen - La Touche MagiqueVeiligheidsvest als relatiegeschenk - La Touche Magique