Onderzetters in Groesbeeks dialect

 In Blog

Onderzetters met Groesbeekse uitspraken

Onderzetters met Groesbeeks dialectGi.j speejt d’r ok nie ien! Ofwel, jij lust graag een borrel. Een typisch Groesbeekse uitspraak. En zo zijn er meer.

Ik, als en richtige Gruusbèkse, heb het idee opgevat om een aantal van die quotes vorm te geven in onderzetters. Annelies de Bruin van Annelies de Bruin fotografie dacht met me mee en hielp me het idee in uitvoering te brengen.
Zo ontstonden de bamboe onderzetters met een door Arjan Bouckaert van Decorama Glas & Graveeratelier gegraveerde Groesbeekse tekst erop.

De meesten teksten zijn drank gerelateerd, zodat het echt van toepassing is tijdens het borrelen. Plus een aantal is simpelweg niet weg te denken uit het Groesbeeks dialect; Umme!

Er zijn twee verschillende sets van ieder vier onderzetters gemaakt. Deze worden aanstaande zaterdagmiddag, tijdens de Groesbeekse wijnfeesten, voor het eerst verkocht bij Wijngaard de Plack voor € 12,50 per set. (https://www.facebook.com/events/2327271764203191/)

Tezamen met Annelies, die er die middag portretfoto’s maakt – al stampend met je blote voeten in de wijndruiven – is er een mooi aanbieding bedacht.

Eén set onderzetters plus een digitale portretfoto voor € 15,-: geldig op 28 sep. 2019.

Alleen een portretfoto als digitaal bestand kost € 5,-, een afdruk van 13×18 cm € 7,50.

De set onderzetters is bij La Touche Magique te koop voor €12,50. Na de 28e september zal zij de wijngaarden en de bierbrouwerijen in haar woonplaats aanbieden de onderzetters ook te gaan verkopen. Voor de vele toeristen die jaarlijks naar Groesbeek komen een leuke souvenir plus uiteraard voor de mensen uit Groesbeek zelf.

Als voorbeeld laat ik zaterdag ook een lederen, een kurken en een glazen set zien, om aan te tonen dat ook die varianten – in grotere aantallen – verkrijgbaar zijn. Ook de tekst kan zelf bepaald worden. Een mooi relatiegeschenk.

Met dank aan Wilma en Theo Giesbers voor het controleren van de juiste spelling van het Groesbeeks dialect. En natuurlijk dank aan Annelies en Arjan voor hun hulp op alle fronten.

p.s. Delen van dit bericht zou fijn zijn.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Zeg het met bloemen - La Touche MagiqueAward beeldje trofee - La Touche Magique