Oudjaarsavond

 In Blog

Een muismat cadeau - gelukkig nieuwjaar - La Touche MagiqueAls de dag van gisteren zie ik mezelf op oudjaarsavond even voor twaalven terugtrekken. Ik loop vanuit de woonkamer de keuken in, langs die voor die tijd waarschijnlijk prachtige groene keuken. Langs de kelder, die zich net na de woonkamer aan de rechterkant bevindt. Ik heb iets met kelders; good old days of zo. Mijn oma had een hele grote kelder. Ik ruik hem nog en ik zie de wekpotten en de aardappelen voor me. Mijn ouders hadden een kleine kelder, maar echt met een trapje. Wat lag er onderaan rechts ook alweer? Ook aardappelen geloof ik, of appels. Wat kon je veel kwijt in zo’n keldertje. De grote witte EHBO doos van mijn vader, het Tupperware vastentrommeltje, en best veel voorraad. En ook daar wekpotten met, ik geloof kersen, ingemaakt in zo’n enorme emaille pan, alsof mijn moeder voor de hele buurt aan het pruttelen was.
Had jij ook zo’n kelder vroeger thuis?

Maar goed, terug naar oudjaarsavond. Ik liep de gang in om even op mezelf te zijn. En waar kon dat in zo’n groot gezin beter dan op het toilet. Ik ging zitten, sloeg mijn handen voor mijn ogen en bad. Ik nam me voor m’n leven in het nieuwe jaar te verbeteren.
Nu anno 2021 bid ik zelden nog of tenminste anders, m’n geloof is veranderd. Oud en nieuw is ook anders sinds het overlijden van m’n vader op 1 januari 2008, ik zat op oudjaarsavond aan het ziekenhuisbed. En toch trek ik me even terug, net als vroeger. Ik vind het best wel wat, het jaar loslaten en het nieuwe omarmen.
2021 was een jaar met heel veel pijn en verdriet. Die ik zelfs afsluit met een behoorlijke huidinfectie :-(. Gelukkig ook veel gelachen, gedanst, geknuffeld – met m’n zoon die mij inmiddels voorbij is gegroeid -, gezongen en geborreld met vrienden. En heel veel cadeaus mogen verzorgen, waar ik zo ontzettend dankbaar voor ben.

Ik zie 2022 met vertrouwen tegemoet. Nog meer mooie momenten, meer echt samen, maar ook meer tijd voor mezelf.

Volgend jaar staat er het 5-jarig jubileum van La Touche Magique plus mijn vijftigste verjaardag op de planning. Plus een heleboel cadeaumomenten. Ik ontwierp onlangs een muismat met een groot aantal belangrijke data en deelde deze uit aan klanten, vrienden en familie. Wil jij er ook één? Je mag hem, zolang de voorraad strekt, gratis bij me ophalen. Of, tegen betaling van de verzendkosten, stuur ik er een naar je op.

Ik wens je een prachtig jaar vol gezondheid, liefde, vriendschap, mooie momenten, aandacht voor elkaar én uiteraard een vleugje magie.

Trek je soms ook even terug om bij jezelf te komen, te blijven, om jezelf af en toe ook een spiegel voor te houden. En hé, geef ook jezelf af en toe een cadeautje. Je hebt het verdiend.

Tot snel in 2022!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

verjaardagscadeau voor 60-jarige - een pepermolen en een zoutmolenLa Touche MagiqueMuziekbingo Valentijnsdag - Juf Mieke Muziek en La Touche Magique