Sta niet voor aap

 In Blog

Sta niet voor aap - La Touche MagiqueVoel jij je wel ‘ns voor aap staan? Of bij welk dier blijf jij het langst kijken in de dierentuin? En dan ben ik natuurlijk ook benieuwd waarom.

Ik in ieder geval bij de apen. En waarom? Ik weet het eigenlijk niet. Is het herkenning? Omdat ze zoveel op mensen lijken? Als iemand mij zou vragen wat mijn mooiste film is, dan zou ik ook direct zeggen: “Gorilla’s in the mist”. Ja, een oudje, en waarschijnlijk, als ik ‘m nu zou kijken, dan ben ik misschien wel verveeld door de oude beelden. Maar wat lijkt me dat machtig mooi deze prachtige beesten in het echt, in the real jungle, te zien. Ik heb wat apen destijds tijdens mijn vakantie in Costa Rica gezien en dat is al echt iets van “wauw!”, maar zo groot en indrukwekkend als een gorilla. Ik denk eerlijk gezegd dat ik ook wel peentjes zal zweten…niet geheel ongevaarlijk zeg maar.

Waarom ik het over apen heb op deze maandag? Het is de Internationale Dag van de Aap. Een onofficiële dag die sinds een aantal jaar over de hele wereld wordt gevierd. Om aandacht voor het soort te vragen. Niet alleen omdat ze schattig zijn, ook omdat ze ernstig bedreigd worden door boomkap en industrialisering.
En wat heeft dat met cadeaus te maken? Nou niet, althans, je kunt natuurlijk ook aan een goed doel schenken als Stichting Aap. Da’s ook een mooi cadeau. Of je wilt iemand een knuffel cadeau doen met een speciale wens daarbij? Een kleine knuffel of misschien een hele grote! Je zegt het maar. Zeker nu in deze tijd, waarin we fysiek niet mogen knuffelen – terwijl we dat zo missen -, een leuk cadeau. En weet, met zo’n cadeau sta je echt niet voor aap.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Sale - Opruiming - La Touche Magique