Stroomstoring

 In Blog

Noodpakket voor stroomuitval - La Touche MagiqueVorige week, tegen het einde van een middag, werden we overvallen door een stroomstoring. Alle lampen uit, terwijl het al aardig aan het schemeren was. Zoonlief komt naar beneden, omdat zijn gamen abrupt beëindigd werd. Even had ik nog zoiets van: “Dit duurt maar even.”. Maar toen ik hoorde van een brand in het elektriciteitskastje had ik daar een hard hoofd in.

Lantaarns, kaarsen en zaklampen werden bijeen gezocht. De ovenschotel die ik voor die avond wilde opwarmen, ging in de pan, waarbij ik toch even dankbaar was dat ik een gasbrander in mijn inductiekookplaat heb😊. En al gauw, omdat het toch wat afkoelde zo zonder verwarming, kropen we na het eten onder een fleece deken op de bank. Tijd voor een overhoring Frans, die – iets met een black out of toch niet helemaal goed geleerd – stiekem de hele avond duurde.

Op een gegeven moment zijn we met wat lekkers en drinken in bed gekropen. Een kruik gevuld met kokend water, yep, op die zelfde gasbrander.

Het had wel iets, zo met je lantaarn door het huis lopen, op zoek naar de powerbanks, omdat je toch ook niet geheel telefoonloos wilde worden. Want de telefoon moest immers nog voor wekker fungeren, want die, tja…ook op stroom.

Wat ben je dan afhankelijk van stroom hè. Maar ik moet zeggen dat ik een ouderwets knusse avond heb gehad. Weliswaar ietwat gespannen of er ’s ochtends een warme douche in zou zitten. Want daar word ik toch wel altijd wakker van. Het deed me ook stil staan bij de plekken op aarde waar stroom en warm water niet vanzelfsprekend zijn. Ik was dankbaar voor hetgeen ik wel had op dat moment. Met medelijden denkend aan de monteurs die in de nachtelijke kou aan zo’n kastje moesten werken, viel ik in slaap.

Om half 3 ’s nachts werd ik door de lampen in de slaapkamer abrupt wakker gemaakt. Er was weer stroom!

Heb jij lantaarns, kaarsen, zaklampen, kruik, fleece dekens en powerbanks paraat voor als bij jou de stroom uitvalt? La Touche Magique kan een mooie noodset voor je samenstellen 😉.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Muziekbingo Valentijnsdag - Juf Mieke Muziek en La Touche MagiqueValentijnsdag cadeau - valentijn - parfum - chocolade - La Touche Magique