Van idee tot relatiegeschenk

 In Blog

Van idee tot relatiegeschenk - La Touche MagiqueHet lijkt zo eenvoudig, even een relatiegeschenk regelen. Maar vergis je niet in wat er bij komt kijken.

Uiteraard is het de uitdaging om zo origineel en verrassend mogelijk uit de hoek te komen. Dat je daarvoor La Touche Magique in kunt zetten, hoef ik jou niet meer te vertellen.

Keuze voor de bedrukking

Als het product gekozen is, krijg je nog de keuze een één- of meerkleurenbedrukking te laten plaatsen. De keuze daarvoor is van meerdere factoren afhankelijk; onder andere van budget, product en logo. Als het al om een bedrukking gaat, want uiteraard zijn er diverse opties om jouw logo of slogan op een give away te plaatsen, denk maar aan een gravure of een borduring.

Het proces achter een relatiegeschenk

Als deze stappen doorlopen zijn, begint het echte werk pas; de techniek er achter. En om een goede indruk te krijgen van dat proces, bezocht ik gisteren een van mijn leveranciers.

Ik had mijn nicht en vriendin Simone meegenomen, die me zeer regelmatig helpt als het om inpakken, strikken en plakken gaat.

We werden uiterst vriendelijk ontvangen in een prachtige showroom, waar we al direct onze ogen uitkeken. Uiteraard ken ik de producten uit de catalogus of vanaf de website, maar om ze zo uitgestald te zien, was toch wel indrukwekkend. En zo langs de schappen lopend, deed ik alweer heel wat ideeën op.

Op naar de productie

Na de koffie en een introductie van het bedrijf, kregen we een rondleiding door het bedrijf. Uit veiligheidsoverwegingen moesten we hele charmante speciale Crocsachtige slippers aan. 🙂 Vervolgens kregen we de gehele productieafdeling te zien. Wauw, wat een kennis en kunde en wat een logistiek komt er bij kijken. Dagelijks komen er nieuwe producten binnen en gaat er een vrachtwagen het land in om klanten blij te maken met de meest mooie gepersonaliseerde relatiegeschenken. Ook een volledig custom made product is mogelijk, dan blink je echt uit in originaliteit en krijgt jouw reclamecampagne een enorme boost. Logischerwijs is de levertijd van dit soort artikelen vele malen langer dan een “standaard” product, dat vaak al binnen een week of anderhalf geleverd kan worden, bij sommige artikelen geldt zelfs binnen enkele dagen.

Binnenkort meer

Overigens, binnenkort ga ik nader in op de verschillende type bestanden als het om het logo van een bedrijf gaat. Ik heb hierover een interview gehouden met Ellen van Reclame Ellen. Want, geloof me, met een “simpel” jpg bestand red je het vaak niet om een perfect bedrukt relatiegeschenk te krijgen. En hoe ga je om met je bedrijfskleur op de diverse uitingen. Maar daarover binnenkort meer.

Onmisbare mankracht

Het verbaasde me hoeveel mankracht er nog aan te pas komt bij zo’n productie. Ik dacht te simpel dat de machines het gros van het werk wel zouden doen. Maar er moet uitgepakt worden, er moet gesorteerd worden, er moet worden gekeken of de bedrukking er recht op komt, de producten moeten in de machine geplaatst worden, de producten moeten weer verpakt worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Mooi om te zien dat ook de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier een dankbare rol vervulden.

Ervaring inzetten

Door deze ervaring en met de deskundige hulp van mijn contactpersonen kan ik nog beter inspringen op jouw wensen als het gaat om jouw relatiegeschenk.

Wat een cadeautje, zo’n dag als gisteren.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

La Touche Magique presenteert zichzelf