Een verpletterende eerste indruk

 In Blog

Onlangs werd ik gebeld met een bijzondere vraag. De man in kwestie was op zoek naar een cadeau voor een vrouw op wie hij een verpletterende eerste indruk wilde maken. Hij had mijn website bekeken en de referenties gelezen en besloot contact op te nemen. “Wat leuk!”, was mijn reactie en ik vroeg enthousiast door naar details. Het was voor een vrouw, die hij nog niet had in levende lijve had ontmoet. Maar aangezien dat waarschijnlijk nog ging gebeuren, wilde hij origineel en goed voor de dag komen.
Want dat kan natuurlijk ook hè, dat La Touche Magique je helpt bij jouw indruk op je eerste date, omdat je de rode roos of de bos bloemen wellicht te afgezaagd vindt.
Hij vertelde over de vrouw die hij hoopte te gaan ontmoeten; ze was onderneemster, halverwege 40 …en of het vrouwelijk instinct was of niet, er bekroop mij een gevoel van herkenning of was het ongemakkelijk? Nee, dat toch ook weer niet. Maar goed, zakelijk als ik moest zijn, vroeg ik verder. Alle aanvullende informatie die toen werd gegeven, versterkte mijn gevoel.
Uiteraard afhankelijk van wat je kwijt wilt zijn voor een dergelijke verrassing, is er veel mogelijk. Wil je romantisch blijven of durf je uit de ban te springen door echt origineel en totaal onverwacht uit de hoek te komen?
Als ik een cadeau-aanvraag krijg, komt het zelden voor dat ik direct met een pasklaar antwoord kom. Maar wel vanaf het moment dat de telefoon wordt neergelegd, gaan de radars boven in m’n hoofd draaien. Soms ontstaat diezelfde dag nog een idee, soms enkele dagen later.
Ik zette wat ideeën op een rijtje. Die ga ik nu natuurlijk niet allemaal noemen, want dan zou ik jouw verrassing voor die ene bijzondere persoon kunnen verpesten . En hij nam een beslissing. Om met zijn eigen woorden te spreken: “En het meest originele is dan denk ik toch wel die hamer, ook wel meteen het meest gewaagde, risicovolle….immers een hamer lijkt mij niet direct romantische gedachten, gevoelens op te roepen? Maar je kunt maar één keer die eerste indruk maken…..”
“Een hamer?”, hoor ik je denken. Inderdaad. Een hamer met gravure “Voor een verpletterende eerste indruk” …haha…je zal in ieder geval in haar of zijn gedachten blijven, want ik geloof niet dat iemand op een eerste date zoiets eerder heeft gegeven.
Omdat het cadeau natuurlijk niet al te lang op zich moest laten wachten, moest ik snel in actie komen. Ik benaderde Arjan Bouckaert van Decorama en hoe fijn, ik kon al snel bij hem terecht. En daar ging ik op zaterdagochtend. Met m’n hamer stapte ik zijn winkel binnen, alwaar hij even later een mooie gravure plaatste. Toen restte mij dus nog de hamer mooi in te pakken, want ook dat hoort uiteraard bij een mooi cadeau. Dat maakt het plaatje compleet.
De maandag er op had ik met de klant afgesproken, ook omdat hij nog wat relatiegeschenken zocht. En mijn vermoedens werden bevestigd. Hij is geslaagd in zijn verpletterende eerste indruk, want een uurtje later reed ik met een hamer op de bijrijdersstoel weer naar huis, maar met een grote glimlach op m’n gezicht. En dat is toch uiteindelijk waar het allemaal om te doen is? Degene die jij in het zonnetje wil zetten, verblijden en aangenaam verrassen.
Laat La Touche Magique het creatieve brein voor je zijn, laat mij het cadeau voor je regelen en voor jou het welgemeende dank je wel; en ook die verpletterende eerste indruk.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Geschenkideeën van La Touche MagiqueTijd voor een nieuw contactmoment - La Touche Magique