Wat is de sleutel tot succes?

 In Blog

Wat is de sleutel tot succes - La Touche MagiqueDeze vraag spookt sinds een aantal dagen door m’n hoofd. De vraag kwam in me op bij het zien van een stapel sleutelhangers hier op m’n bureau. En uiteraard wil ik als startend bedrijf en als persoon het antwoord wel graag weten.

Vanochtend maar ‘ns gegoogled, “wat is de sleutel tot succes”. Niet met de indruk dat ik hét antwoord zou vinden, maar eigenlijk gewoon uit nieuwsgierigheid of meer uit leergierigheid. En uiteraard zijn er honderden links die leiden naar een mogelijk antwoord. Enkele dingen die me opvielen: hard werken, geen angst kennen, nooit opgeven, zelfdiscipline….ja zeker, allemaal factoren die mee kunnen spelen. Passie! Dit is tot nu toe het woord dat me het meest aanspreekt.

Ik heb ook het filmpje bekeken van Angela Lee Duckworth. En nu ben ik geen mens van moeilijke zinnen of woorden – ik moet notaristeksten ook altijd zes keer lezen en dan nog weet ik niet goed wat er staat -, maar ik wilde je de volgende uitleg van het woord grit, waar Angela over spreekt, niet onthouden:

Grit is een positieve, niet-cognitieve eigenschap of houding, gebaseerd op de passie van een individu ten aanzien van een bepaald doel op de lange termijn in combinatie met een krachtige motivatie om dit doel te bereiken. Dit doorzettingsvermogen bevordert de bekwaamheid om obstakels of uitdagingen te overwinnen en dient als drijvende kracht voor de realisatie van het einddoel. Mensen met grit hebben dus wilskracht en houden hun langetermijndoelstellingen continu in het vizier.

Wederom het woord passie. Passie in combinatie met doorzettingsvermogen brengt je tot je einddoel. En heb je dat einddoel bereikt dan ben je succesvol geweest. Dan heb je succes. Ja? OK, dan heb ik met de start van La Touche Magique een goed begin gemaakt. Ik vond dat ik iets moest met de passie die ik had. Ik wilde anderen inclusief mezelf happy maken of een fijn gevoel geven, niet alleen door een luisterend oor te bieden, er voor ze te zijn, ook door hen te verrassen. Ik bied een luisterend oor voor werkgevers of particulieren die op zoek zijn naar een manier om anderen in het zonnetje te zetten; medewerkers, relaties, vrienden, familieleden… Sterker nog, omdat het hen zelf aan inspiratie, creativiteit of tijd ontbreekt, neem ik ze de zorg uit handen en pak ik de taak op iets voor hen te gaan regelen. Een cadeau; en of dit nu een mailtje, een kaartje, een bloemetje of een fysiek geschenk is, het maakt niet uit. De ontvanger blij, de gever blij en ja, ook ik blij.

Een verrassing hoeft niet alleen een cadeau te zijn. Ik verras ook graag met spreuken die ik her en der absorbeer. Ik gebruik dit woord, omdat ik het heerlijk vind uitspraken aan te treffen met stof tot nadenken. Ik verslind ze haast 😉 Op mijn website en andere social media zal je regelmatig van dit soort uitspraken aantreffen. Waarom? Gewoon, om je aan het denken te zetten, om je te verrassen, om heel even stil te staan in de hectiek van de dag.

Ik ervaar gebeurtenissen die op m’n pad komen ook als een soort van cadeautje. En niet altijd in eerste instantie als dingen waar ik blij van word, soms zelfs verdrietig of boos. Maar als ik ze dan even laat bezinken en ik probeer de boodschap er van in te zien, dan kan ik het een plek geven, kan ik het omdenken (mooi woord!).

Dus als ik de woorden van Angela ietwat vervorm à la Sonja:
Succes is je passie en geluk voelen, volgen en uitstralen. Met een positieve houding plus de motivatie om uitdagingen aan te gaan, obstakels te overwinnen door én je verlies te accepteren én om te denken.

Mee eens?

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Een pen als relatiegeschenk - La Touche MagiqueLa Touche Magique verzorgt kerstgeschenkjes voor Just Dais