Wereld Drenteldag

 In Blog

wereld-drenteldag-la-touche-magiqueHet is vandaag Wereld Drenteldag!

Had jij er wel ‘ns van gehoord; Wereld Drenteldag. Ik nog nooit, maar ik vind het eigenlijk wel leuk bedacht. Zeker nu met het zonnetje aan de hemel, lekker drentelen. Gewoon een dag even rustig aan doen. Niet zo haastig, maar een keer lekker slenteren. Alsof je in stad aan het shoppen bent, dat gedrentel.

Deze Wereld Drenteldag is in 1979 in het leven geroepen door de heer Rabe, die bedacht de wereld om zich heen beter te willen bekijken, om daar eens rustig de tijd voor te nemen. En geef hem eens ongelijk.

We zijn altijd zo gehaast. Voor je het weet, is de dag voorbij. En soms moet ik wel ‘ns heel diep nadenken wat ik ook alweer de dag ervoor heb gedaan. Ik ben dan te gehaast geweest, heb niet bewust geleefd. Heb niet gedrenteld.

Dus als het even kan, vertraag vandaag een beetje. Wees niet zo gehaast. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je ergens op een strandje neer kunt ploffen. Koeltas met lekkers er bij. – Ook leuk als relatiegeschenk, zo’n koeltas. –  En ook dan kan je werken hoor. Gewoon heel relaxed, laptop op schoot.

Geen gehaast vandaag, maar sta stil bij de betekenis van Wereld Drenteldag!

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

geslaagd-koekjespot-met-gravure-la-touche-magiqueDaar moet ik nog even op broeden - La Touche Magique