De herfst in met chocoladewijn

 In Blog

Wijn met chocolade - La Touche Magique03:54 uur 23 september 2018. De herfst is begonnen. Ik houd er van. En niet alleen omdat zowel mijn zoon als ik onze verjaardagen in dit seizoen mogen vieren en niet alleen omdat de gezellige feestdagen van Sinterklaas en Kerst op komst zijn. Niet alleen om de prachtige kleuren die de natuur laat zien, die overigens goed kleuren bij mijn rossige haar. Ik heb gauw een okerkleurige jurk gekocht, ik heb zin in de herfst. Ook omdat ik het heerlijk vind binnen de kaarsjes aan te steken, het gezellig in huis te maken en de verwarming wat hoger te draaien. Het liefst zou ik nu schrijven “de open haard aan te steken”, want dat zou helemaal ideaal zijn, maar ja, dromen moet je houden. Ik zie het al voor me, (nep)velletje voor de haard, uiterst lelijke pantoffels aan – heb jij ze wel ‘ns charmant gezien? Ik houd me aanbevolen -. Weliswaar geen huispak of onesie, daar ben ik niet zo van, maar gewoon m’n kleren die ik die ochtend zorgvuldig uitgekozen heb. Tenzij ik natuurlijk een afspraakje heb, dan komen de pumps tevoorschijn. Hee Sonja! Je wijkt af….oh ja, dromen hè. Back to the autumn.
Ik ben zelf van een krachtige rode wijn, maar ik houd er ook van ‘ns iets anders te proberen. Wel eens van chocoladewijn gehoord? Wel nu….het bestaat. En ik moet zeggen dat, zo voor een glas tussendoor, of als aperitief, de whitechoc heerlijke smaakte. Een heerlijke witte wijn met een verrassend lichte zoete toon en een heerlijke witte chocoladesmaak. Met een delicaat en geheim proces dat smaakt naar exotische vanille. Als aperitief wijn of voor speciale momenten. Hee, is de aanvang van de herfst niet zo’n speciaal moment? ? Ik moet eerlijk bekennen dat ik de rode variant van de chocoladewijn nog ga proeven. Het schijnt dat je tijdens het schenken een prachtige volle chocoladegeur ruikt. Deze gekoelde fluweelzachte rode wijn zal verwennen en streelt, met zijn zachte karakter, de smaakpapillen. De kersen- en chocoladesmaak zijn langdurig en geven een intens gevoel van ontspanning en gezelligheid. Dat klinkt veelbelovend, hè. Als dessertwijn en voor ….. yep, weer die bijzondere momenten. Die moeten we toch gewoon creëren!
Zowel de rode als de witte chocoladewijn zijn besteld en onderweg naar Groesbeek. Van de week verkrijgbaar bij Alumiz Bijoux and More Shop in Shop, waar overigens op dit moment nog enkele flessen van de witte variant verkrijgbaar zijn. Van de week dus zal ik de flessen er neer zetten.
Dus als jij van chocolade houdt en open staat voor een nieuwe smaaksensatie, dan zou ik zeggen, probeer deze twee wijnen ‘ns. Ook superleuk om cadeau te geven. Eventueel tezamen met een set van zes glasmarkeerders, leuke wijngerelateerde bedels om je glas eigen en herkenbaar te maken. En zo liggen er ook nog wel andere geschenken om een leuk samengesteld cadeau mee te maken. Geheid dat de ontvanger blij met jouw cadeau is. De wijnen zijn ook leuk voor in het kerstpakket. ‘ns iets anders.
Ik vind het echt een herfst- en winterdrank, vandaar ook dat ik heb gewacht met ze te koop aan te bieden. Heerlijk, na een herfstachtige wandeling op een zondagmiddag. Proost!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Een dank je wel cadeau voor de medewerkers - La Touche MagiqueEen zonnebril als relatiegeschenk - La Touche Magique