Van idee tot bedrukt product

 In Blog

Op zoek naar een bedrukt product?

Een tijd geleden kwam er via facebook een aanvraag binnen voor 15 stuks bedrukte usb-sticks. Of het nu gaat om tientallen, honderden of enkele producten, met net zoveel plezier ga ik aan de slag om de klant te kunnen helpen.

Op naar de drukkerij

Met de sticks op de achterbank van m’n auto toog ik naar Nijmegen waar ik een bezoek bracht aan een bekende uit de tijd dat ik bij een relatiegeschenkenbureau werkte; Rene Peperzak. Hij heeft het reclamebedrijf Interscreen met een specialisatie in belettering, full-colour printwerk, zeefdruk en premium textiel-drukwerk. Het leek mij namelijk leuk om ‘ns te proeven van de werkzaamheden en de sfeer die gemoeid gaan met het bedrukken van producten. Uiteraard leuk om dit in de praktijk te zien, maar ook met de insteek dat ik mijn klant beter kan informeren over zijn aanvraag.

Wauw, wat een machines, wat een computers, wat een kleuren en wat een finessewerk. En dan dacht ik al een bepaalde kennis opgebouwd te hebben van de verschillende druktechnieken; ik ben heel blij dat ik Rene altijd lastig mag blijven vallen met vragen over wat er qua bedrukking mogelijk is op een bepaald product. Want het is echt een vak apart, zeg maar gerust vakmanschap. Van vader, die in 1972 startte, overgegaan naar zijn zoon. En het is schitterend te zien met hoeveel passie Rene dit vak uitvoert en met hoeveel toewijding hij mij de techniek probeert uit te leggen van product tot relatiegeschenk of reclame-uiting.

Aandacht voor de bedrukking

De klant in kwestie had een logo met verloop van kleur. Gezien de grootte van een usb stick zou het verloop nagenoeg wegvallen. Gekozen werd voor een koperen look waarbij het verloop als natuurlijk oogt. Kleurenwaaier er bij en kleur zo goed mogelijk benaderd. Nu nog even wachten tot de sticks bedrukt zijn en dan mag ik de klant verblijden, die ze voor een workshop nodig had.

Ben jij op zoek naar een relatiegeschenk?

Bedankt Rene, voor je uitgebreide uitleg en je tijd. Graag tot een volgende keer als iemand weer op zoek is naar een relatiegeschenk, een give away of een ander product waarmee zijn bedrijf op een mooie wijze gepresenteerd kan worden.

Ben jij die persoon? Ik help je graag verder bij het uitwerken van je idee. sonja@latouchemagique.nl of 085-060 24 68 (appen kan ook).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Bekers met neus voor een feestje te winnen - La Touche Magique