Nieuwe benaming voor Secretaressedag

 In Blog

Wordt Secretaressedag Thank You Assistant Day?

https://www.rendement.nl/secretariaat/nieuws/poging-om-clichebeeld-van-de-secretaresse-te-ontkrachten.html

Wordt Secretaressedag Thank You Assistant Day - La Touche MagiqueWeer een term die ter discussie wordt gesteld. Alhoewel men in dit geval wel een punt heeft.
Een secretaresse is zo veelzijdig en of dat nou office manager, management assistent of (directie) secretaresse heet, wat maakt het uit. Als de waardering voor de persoon er maar is.

Toen ik office manager was bij mijn laatste werkgever, vervulde ik zoveel meer taken dan alleen de niet te onderwaarderen “standaard” taken zoals je die zou verwachten. We wisten simpelweg geen geschikte functienaam te bedenken, dus werd het na wat functieomzwervingen maar “manusje van bijna alles” 🤣.

En wie zet je op 16 april in het zonnetje? Dat was ook altijd de vraag. Want de telefonistes deden toch ook veel meer dan alleen de telefoon beantwoorden. Plus we hadden ook mannelijke collega’s in die functie en hoe noem je hen? Dus eigenlijk vind ik Thank You Assistant Day echt zo gek nog niet.

Wie wil jij die dag in het zonnetje zetten? Ik bedenk en verzorg het graag voor je, als een volwaardig personal assistant. 😉

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Bonbons doen het altijd goed - La Touche MagiqueNationale Complimentendag - La Touche Magique