Laat ze stralen als de sterren

 In Blog

Laat ze stralen als sterren - La Touche MagiqueIk heb iets met sterren. Kijk maar naar mijn logo, enkele sieraden, de tattoo op m’n pols, de cadeauverpakkingen die regelmatig een enkele ster of juist meerdere sterren bevatten…

Hoe het begon

Vroeger, toen ik nog thuis bij m’n ouders woonde, heb ik verschillende slaapkamers gehad. Later, toen m’n zussen het huis uit waren, uiteraard die mooie grote aan de voorkant van het huis. De kamer die, toen ik terugkwam van een vakantie, als verrassing behangen was met een heel mooi, voor die tijd modern, patroon in grijstinten. Want het jaren zeventig behang was ook wel hard aan vervanging toe. Wat was ik er blij mee. Als ik er aan terugdenk, voel ik weer de heerlijke rust die de kamer me gaf. Een mooi bed met bovenkasten, in de hoek een inbouwkast met een passpiegel plus een kast met zo’n klep die je tot bureau om kon toveren. Met allemaal leuke vakjes waar ik van allerlei leuke spulletjes in op kon bergen. Daarvoor sliep ik aan de achterzijde van het huis, waar zelfs nog een tijd de wasmachine stond. Van die harige rode tapijttegels op de vloer. Daar verstopte ik altijd geheime of bijzondere briefjes onder. De commode met 2 deuren die je met zo’n mooie sierlijke sleutel op slot kon draaien. Dat deed ik dan ook, want ook daar verstopte ik van alles. Alsof ik zoveel te verbergen had, ik zou nu de dag niet weten wat. Op die kamer keek ik ’s avonds uit op de machtig mooie sterrenhemel en altijd viel mijn oog op het steelpannetje, de grote beer. Dat was mijn houvast, dan was ik thuis. Prachtig al die fonkelende lichtjes. Wat een magisch uitzicht.

Wat is dat met sterren?

Van de week reed ik ’s avonds laat vanaf een netwerkbijeenkomst naar huis. Over de zevenheuvelenweg waar je een weids uitzicht hebt over de landerijen. En daarboven weer die sterrenhemel. En ik zocht automatisch naar het steelpannetje. “Wel op de weg letten, Sonja!”. Ok, ze leidden me af, die sterren, ze hadden zo’n aantrekkingskracht dat ik wel moest kijken. Ook later, toen ik m’n auto thuis de oprit op reed, bleef ik minutenlang naar de hemel staren. En ik bleef zoeken naar het steelpannetje. Maar ik vond hem niet! Heel gek, maar ik werd er bijna onrustig van. Ik nog een app gedownload waarmee ik hem zou kunnen spotten, maar het mocht niet baten. Omdat het bedtijd was en ik het koud had, ben ik maar naar binnen gegaan, enigszins teleurgesteld. Ongetwijfeld zou ik hem de volgende keer weer spotten.

Wat is dat toch met sterren? Of liever, wat heb ik toch met sterren? Of misschien jij ook wel? Ze zijn zo mysterieus. Ze staan als verrassingen ineens aan de hemel, zonder dat je daar grip op hebt. En ze stralen, ze fonkelen! Ze geven mij een magisch gevoel en m’n hart maakt een klein sprongetje. Ik zeg ook altijd tegen m’n zoon dat mijn vader een van die sterren is, hij is er altijd en komt uit onverwachte hoek om je een fijn gevoel te geven. Inmiddels stralen er meer daarboven die me lief zijn. M’n oom en zijn vriendin, mijn oma’s en opa’s en mijn vriendin, die dit jaar overleed. En ze omarmen me allemaal en het voelt als een warme deken om me heen.

Ik heb dus altijd iets met sterren gehad.  – Ook met Disney trouwens, ook daar tref ik de magie die me zo aantrekt. – En toen ik La Touche Magique begon, was het dan ook haast als vanzelfsprekend dat de sterren een belangrijke rol gingen spelen. Mijn instructie richting de vormgeefster van mijn logo was duidelijk; het moet een magische uitstraling hebben, als zo’n ronddraaiende toverstaf. En toen een van haar voorstellen sterren bevatte, was ik om; die werd het.

Sterren versus cadeaus of juist niet versus

Ik ben van mening dat cadeaus dezelfde magie kunnen bevatten als die sterren. Je kan ze krijgen op momenten die je niet had verwacht. Ze zijn ook mooi ingepakt en hebben een nog mysterieus karakter, want je weet nog niet wat er in zit. Ze kunnen je ontroeren door alleen al de aandacht die je van een ander krijgt of de inhoud ontroert je door de boodschap die het mee krijgt. En een traan of niet, het maakt je blij van binnen. En dat is toch precies het effect dat je wilt bereiken met het geven van het cadeau? Of je nu je liefde of vriendschap betuigt, je waardering er mee uitspreekt richting je medewerkers, of je bedankt je collega’s ergens voor of je zet je goede relatie met klanten of leveranciers kracht bij; en heel even – of misschien wel heel lang – straalt de ontvanger als een ster en hij zal jou altijd blijven herinneren.

La Touche Magique laat ze voor jou stralen

En weet je wat nu het leuke is, niet alleen met Kerst, maar het hele jaar door kan je jouw medewerkers laten stralen. Op hun verjaardag, als ze zoveel jaar in dienst zijn, op Secretaressedag, met Pasen, met Sinterklaas…. En nu hoor ik je bijna denken: “Pffff, als ik dat allemaal bij moet houden.” “Stop! Hoeft niet, kan La Touche Magique voor je doen! Kan jij je gewoon op jouw zaak richten.” We bepalen samen de momenten en ik houd ze in de gaten en zorg er voor dat er iets klaar staat om voor te stralen. Interesse? Bel of app even: 085 060 24 68.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Partyprikkers - La Touche MagiqueVliegvissen en fotograferen door Rudy van Duijnhoven - La Touche Magique