Overuren draaien kan heel leuk zijn

 In Blog

Overuren draaien. Vele mensen om me heen waarschuwden me voor het ondernemerschap. Dan werk je 80 uur per week! Toch liet ik me daardoor niet uit het veld slaan. Ik geef toe dat je dag en nacht aan het werk bent. Zelfs op een heerlijke dag aan het zwembad met vrienden. Met name mijn hersenen maken overuren. Op het moment ik een aanvraag ontvang, gaan de radars daarboven draaien en die stoppen pas op het moment het cadeau succesvol is overhandigd en ik een positieve review in ontvangst heb mogen nemen. Of uiteraard op het moment dat ik merk dat ik het los moet laten, dat ik deze aanvrager niet tot klant kan maken. En begrijp me goed, ook dat is prima. Dan heeft het zo moeten zijn. Want daar geloof ik wel in. Dingen gebeuren met een reden. En vaak kan je uit die gebeurtenissen een les leren.
Maar goed, even terug naar die overuren. Momenteel zoek ik een balans tussen prive en werk. Met name in de vakantieperiode is de structuur en regelmaat ff weg. Dan is zoonlief ineens continue thuis, ook omdat ik het bso abonnement heb gewijzigd, waardoor hij nu 3 van de 6 weken thuis is. Nu vermaakt hij zich prima de hele dag achter z’n laptop, maar de moeder in mij weet natuurlijk ook wel dat de zon buiten schijnt en dat die zonne-energie voor ons beiden goed is. En ook al heeft hij weliswaar digitaal contact met vriendjes, het real life contact en de beleving is van een niet te onderschatten belang. Dus als ondernemer fiets ik dan tussen de quality time lunch, de fietstocht, het pretpark, de barbecue en het zwembadbezoek door. Me flexibel opstellen. Wanneer niet eigenlijk ? En weet je, zo aan het zwembad, met vrienden, sparren met een vriendin over ons werk en ons gezin, een rosé en een verkoelende duik; het is heerlijk. Even uit het ritme van alledag, even thuis weg, even inspiratie opdoen uit de zon, uit de energieën die hier op het grasveld ronddolen, uit het tijdschrift dat ik lees; heerlijk. Laat maar werken hoor die hersenpan. Nu even het klontje boter dat heet wordt. Straks weer volop spetterend totdat het idee gaar is. Ik wist niet dat je ook zo overuren kon draaien; heerlijk.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Laat La Touche Magique jouw kerstpakket samenstellenEen opvouwbare drinkfles als give away - La Touche Magique