Vakantie

 In Blog

vakantie tijd - trolley - Enrico Benetti - La Touche MagiqueOk, ik heb getwijfeld of ik dit zou posten. Maar ach, waarom niet. Ik ben ik.

Ik bedacht namelijk vanavond dat ik de vakantietijd eigenlijk niet zo ervaar als – ik denk – de meesten van jullie. Ik word er onrustig van. Iedereen vraagt je: “Ga je nog op vakantie?” Terwijl ik vervolgens bijna jaloers makend de verhalen hoor van de reizen naar warme landen, ik zie de meest perfecte gezellige gezinnetjes op social media voorbij komen. En ik…ik “moet” nog wat boeken.
Omdat ik vind dat ik uit meer rust krijg dan thuis, omdat ik m’n tienerzoon meer vermaak wil bieden, hem meer van de wereld wil laten zien. Maar wil hij dat ook wel?

Er ligt inmiddels een lijstje klaar met dingen die we samen willen gaan doen. Maar aan de uitvoering ervan zijn we nog niet toe gekomen. En dan zijn er alweer ruim twee weken voorbij. Aaah! Sonja, ga iets doen. Voordat je het weet, is de zomervakantie voorbij.

En dan zie ik mails voorbij komen met aanvragen voor kerstpakketten. Yeah! En tegelijkertijd giert het door m’n lijf, gaan die creatieve radaren draaien. Misschien kan het wel kwaad nu vakantie te nemen, want wat als straks alles uitverkocht is.

Pay attention to my words, mij hoor je niet klagen. Ik zit gewoon in een leerproces. Omdat ik ook wel weet dat vakantie goed voor me / ons is, dat het werk echt daarna ook nog wel op me afkomt en dat een klant het in deze tijd echt niet raar vindt als je aangeeft vakantie te hebben.

Vroeger, nog in loondienst, ging het me wat makkelijker af, vakantie houden. Soms verlang ik weer naar dat echte vakantiegevoel van toen. Dus Sonja, werk – wat zeg ik – vakantie aan de winkel. Morgen ga jij een hotel boeken en wat leuke uitjes plannen. Deal!

Eh…ben ik nou de enige in zo’n leerproces? Leuk hè, steeds weer dingen leren. Anders zou het ook maar saai zijn .

Oh, en eh…als het ineens minder druk is op social media, weet dan dat het me gelukt is even uit te staan. (Maar ik zie het vaak ook als ontspanning hoor, net zoals nu, heerlijk van me af typen vanuit mijn lekkere bedje. Zo nog deel zoveel van Pirates of the Caribean kijken met m’n zoon…met regelmatig wegdoemelen tussendoor. Ja, ik dan hè.)

Fijne vakantie!!!

P.s. nog een trolley nodig?
https://tinyurl.com/LaToucheMagiqueopvakantie
of mag ik je er een van Enrico Benetti voorstellen?

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Een zomers cadeau - La Touche MagiqueMagische relatiegeschenken - La Touche Magique