Van acrylic pouring tot sieraad

 In Blog

 

Ieder cadeau heeft een boodschap, ieder product is met een reden bedacht, elk geschenk is door iets of iemand gemaakt. Dat geldt natuurlijk al helemaal als het gaat om de handgemaakte sieraden, waarvan ik laatst vertelde. Graag laat ik je kennis maken met de vrouw achter deze kunstwerkjes; Anna Knoop. Ik sprak haar en vroeg hoe ze op acrylic pouring is gekomen. Ook omdat ik weet hoeveel kunstzinnige talenten ze nog meer bezit. Anna vertelt: “Doordat ik al jaren werk met onder meer acryl verven en de meest uiteenlopende technieken gebruik, ben ik bij het “gieten “ terecht gekomen. Het gieten, acrylic pouring genaamd, kan op verschillende materialen worden toegepast, zoals op schildersdoek, hout, metaal en yupo papier. Dit laatste gebruik ik om op te gieten om het daarna te verwerken in mijn sieraden.” Anna laat in bijgaand filmpje zien hoe dat in z’n werk gaat.
“Wat vind je er zo leuk aan?”
“Omdat het een gietproces is, heb je het resultaat totaal niet in de hand. Het is dan ook elke keer weer een verrassing. Het is dan ook niet mogelijk twee gelijke objecten te maken. Elk sieraad is en blijft een uniek exemplaar en dat vind ik het bijzondere er aan.”
“Welke kunstvormen beoefen je nog meer?”
“Van jongs af aan, vanaf het eerste moment dat ik me kan herinneren, ben ik al bezig met het creëren van dingen. Het is begonnen met breien en haken. Later werd het spinnen en weven. Toenhet bedrukken van stoffen (batik) en het ontwerpen van kinderkleding, wat ik later ook voor volwassenen deed. Daarna ben ik gaan schilderen. Eerst aquarelleren dat later overgegaan is in het schilderen met acrylverf, waarin ik ook verschillende natuurlijke materialen verwerk.”
“Waarom de passie voor kunst, wat doet het met jou?”
“Mijn schilderwerken zijn abstract en komen voort uit mijn fascinatie voor de natuur, structuren en kleuren. Ook fotografeer ik graag, wat vaak dezelfde thema’s heeft. Ik zou mijn leven niet voor kunnen stellen zonder de passie van het creëren!”
Mooie uitspraak, de passie van het creëren. Hoe belangrijk is het je passie te volgen, zoals Anna doet en zoals ik heb gedaan met de start van La Touche Magique. Wat is jouw passie?

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Elk ziet het door zijn eigen bril - La Touche MagiqueParaplu voor een vrolijke regen - La Touche Magique